Startpunkter

Løypenettet er sammenhengende på nordsiden og sørsiden av Tynset. Det er kjørt løyper ned til Tynset fra begge sider og gjennom sentrum.

Løypene på Åsan (nordsiden av dalen) er mer åpen og eksponert for vind enn løypene i Aumdalen. Samtidig er det mer sol på Åsan når været er fint. Nedenfor presenterer vi forskjellige utgangspunkt for turen.

Ytre Åsan

Bomavgift. 10,5 km fra Tynset sentrum.
Stor parkeringsplass og et greitt utgangspunkt. Kan være et litt surt utgangspunkt når det er dårlig vær på grunn av at det ligger åpnet til.

Kvannrøsta og Nyvangen 

Bomavgift. 6,2 km fra Tynset sentrumParkeringsplassen er mindre enn på Ytre Åsan, men sjelden full. Ligger lunt til med fin utsikt mot Tron. Solrik beliggenhet rett mot sør.

Nyvangen
Du kan kjøre videre 3,4 km fra Kvannrøsta. Bra parkeringsplass. Kun en bakke og målet er synlig på lang avstand.

Brennerud

Ingen bomavgift.
4,1 km fra Tynset sentrum.
Liten parkeringsplass, men kort vei fra Tynset sentrum. Fint utgangspunkt for ettermiddagsturer dersom du tåler litt bakker i starten. Solrikt beliggenhet mot sør.

Skardet

Bomavgift. Adkomst fra Lonåsen. endepunkt for løypa

Tylldalskjølen

9,1 km fra Tynset sentrum
Parkeringsplass 50 meter fra fylkesveien. Ta av mot Svarttjønna.

Gratis parkering for turlagsmedlemmer som har registrert bilnummeret her. Ikke-medlemmer betaler avgift på kr 50,- med Vipps.

Dette er det utgangspunktet som blir mest brukt- særlig strekningen fram og tilbake til Langsetra.

Eliavangen

Bomvei fra Tylldalen. Bomavgift
19,5 km fra Tynset
Stor parkeringsplass hvor du når Tylldalsrunden og de indre deler av Aumdalen. Fint utgangspunkt når det er lite snø tidlig på vinteren og hvis du vil gå i de indre, høyereliggende delene av Aumdalen

Haverslia Skistadion

Grei startsted for den som ikke ønsker å kjøre langt med bil. Ligger i tilknytning til Haverslia boligområde og har stor parkeringsplass. En del stigning i starten av turen.

Skistua

Bomavgift. 6,7 km fra Tynset sentrum. Parkeringsplass.
På Skistua er det servering på søndagene og fine bakker å leke i for ungene. Fin nedkjøring til Tynset.

Hemstadvangan og Aumlivangan 

Bomavgift. 7,4 og 10,5 km fra Tynset sentrum.
Du kommer midt inn i løypenettet i Aumlia og har kort vei til Grønfjellet. Fint utgangspunkt for å gå med små barn til Skistua.

Brydalskjølen

8,0 km fra Tynset sentrum

Ny parkeringsplass skal stå ferdig tidlig i 2021. Den nye plassen er vel 100 m lenger øst enn den gamle (nærmere Brydalen) og på sørsiden av fylkesveien.

Gratis parkering for turlagsmedlemmer som har registrert bilnummeret. Ikke-medlemmer betaler avgift på kr 50,- med Vipps.