Det kom masse folk tross varmegrader og tåke

Med masse besøk av turgåere i alle aldre ble Turlagtes 40-års jubileumsår innledet på skistua. Varmegrader og tåke la på ingen måte demper på arrangementet.

Turquiz, gratis pølser, kaker og kaffe slo an da Tynset turlag og skistua spanderte på alle glade turgåere på søndag. Det var turquiz fra Hemstadvangen og skistadioen for både barn og voksne. Og det kom ikke bare folk på ski, flere tok turen på beina opp bakkene og kjelke ned igjen.

Gratis Kvikklunch til barna

Vel oppe på skistua ble alle ønsket velkommen av både turlaget og skistukomiteen. Barna som hadde deltatt på turquizen fikk en vel fortjent Kvikklunch i velkomstgave (det fikk forøvrig alle barn som kom). På bålpanna ventet grillpølser og bålkaffe, og inne var det kaker, saft og ennå mere kaffe.

– Veldig koselig å se at det kommer så mange. Jeg tror vi har har hatt over 100 unger her i dag, forteller Bjørg Brændvang fra Turlaget. Bjørg grillet pølser i mange timer til sultne turgåere.

Løypemaskina er sentral

Turlaget stile også ut både løypemaskin og løypeskuter så alle fikk ta en titt på utstyret som holder oss med flotte løyper hele skiseongen.

Løypekjører Bernt Robert Hansen hadde kjørt opp alle løypene inn til skistua tidlig søndag morgen, så forholdene var flotte. – Jeg starte kvart over fem i dag tidlig for å få alt tipp topp, forteller Bernt Robert før han inviterer noen ivrige unger inn i løypemaskina.

Det er medlemmene som gir løyper

Tynset turlag er avhengig av medlemmer. – Medlemskontigenten går til løypekjøring og turstier. Jobben gjøres av frivillige, forteller leder for Tynset Turlag, Morten Sandbakken. – Vi har omtrent 1 000 medlemmer, men det har dessverre vært en nedgang i medlemsmassen de siste årene. Vi håper flere vil støtte oss, det er jo mange som benytter både løyper og turstier. Medlemskontigenten er vår viktigste inntektskilde, kan han fortelle.

Populært å få sitte inne i løypemaskina.
Pølser på bålpanne blir aldri feil når man har gått på tur.
Lang, lang rekke med ski inn til skistua.
Noen gledet seg til turen ned fra skistua på kjelke.