Hunder i skiløypa

Ta gjerne med deg hunden din i skiløypa, men vis hensyn og følg anbefalingene fra turlaget

Fjern hundebæsj fra løypa
Ingen synes det er greit med bæsj som ligger i skiløypa og som blir spredd utover hver gang løypene blir preparert på nytt. Vi vil oppfordre alle som har med hund å bruke hundepose. Problemet er som regel størst i starten av løypa. Det er nå satt opp ei søppelkasse ved Svarttjønna og det er satt opp ei kasse med hundeposer ved parkeringsplassen. Posene er sponset av REMA1000 og meningen er at de som har glemt å ta med pose hjemmefra kan ta med seg en pose fra kassa. Gjør hunden fra seg mellom P-plassen og Svarttjønna ber vi om at bæsjen plukkes opp og legges i søppelkassa.

I resten av løypenettet kan posen brukes til å kaste bort bæsjen og posen kan deretter vrenges og tas med hjem. En tom, vrengt poste bør være greit å putte i lomma og tas med hjem for kasting.

Noen skiløpere er redde for hunder
Selv om hundeeieren vet at hunden er snill og på ingen måte aggressiv, så hjelper ikke det den som er redd for hunder. Mange voksne er redd for hunder og foreldre med barn, som kanskje også ligger i pulk, vil fort oppleve det som truende dersom de møter en hund som ikke er kontrollert av eieren. Vi anbefaler derfor:

  • På strekninger med mange skiløpere og barnefamilier bør hunder være i bånd
  • I resten av nettet kan hunder være løse så lenge eieren har full kontroll på hunden. Det vil si at hunden er i nærheten av eieren og at eieren ikke lar hunden oppsøke skiløpere og andre hunder i løypa.


Nykjørte løyper er sårbare
Nypreparert løyper er helt løse. Først etter 1-2 timer «setter» løypene seg og tåler trykket av hundepoter. Vi ber derfor om at du ikke tar med hunden i helt nypreparerte spor. Sjekk skisporet.no så ser du hvor det nettopp er preparert.