Notiser

31. januar 2023

Planlagt løypekjøring

Stiene på Ripan ble tråkket med  skuter i dag.

I morgen, onsdag, blir Aumdalen kjørt opp med løypemaskin.

Torsdag blir løypene på Åsan, inkludert Gråvola og Åsvangen i Vingelen, kjørt med løypemaskin.

Les mer
31. januar 2023

Sporing på Ripan

Vi har nå, som en forsøksordning, lagt inn skuterstien på Ripan på skisporet.no. Den er markert som en stiplet strek som betyr at det er ei skuterpreparert løype. Det er imidlertid ikke mulig skille mellom sti som er tråkket med skuter og løype som er kjørt med skuter. Vi er derfor litt redd for at noen vil tro at dette er ei skiløype når det ligger på skisporet.no. Stien går fra Haverslia skistadion, langs Tylldalsveien til Ripan og en runde på Ripan.

Les mer
18. januar 2023

Løyper på Åsan m.m

Løypene på Åsan blir kjørt på nytt med løypemaskin torsdag. Grønfjelliveien kjøres med skuter og sporsetter.

Les mer
17. januar 2023

Aumdalen og Ripan

I morgen, onsdag, blir Aumdalen kjørt med løypemaskin og stiene på Ripan blir tråkket med skuter. Kommunen har nå brøytet parkeringsplassen på Ripan.

Les mer
16. januar 2023

Kontingent for 2023

Tynset turlag tar i bruk et nytt system for medlemsregister. Vi skal fakturere medlemskontingenten for 2023 fra dette systemet. Vi har fått flere etterlysninger på kontingentkravet, og vi må bare vedgå at vi er litt forsinket. Vi regner med at kontingentkravet blir sendt ut litt senere inneværende måned. For øvrig blir det ingen endring i kontingenten fra 2022, dvs. kr 400,- for enkeltmedlemsskap og kr 700,- for familier.

Les mer
13. januar 2023

Planlagt løypekjøring i helga

Fredag kjøres det løype med skuter på Åsan. Lørdag morgen kjører løypemaskina Aumdalen og Tylldalskjølen.
Da det er meldt en del snø på søndag vil vi drøye til uka med å kjøre løypemaskin på Åsan. Vi håper da at løypene blir stående en stund siden Yr.no melder stabile værforhold framover.

Les mer
10. januar 2023

Planlagt løypekjøring

Vi vil kjøre opp Aumdalen på nytt med løypemaskin, men avventer fram til onsdag på grunn av snøværet som er meldt natt til onsdag.
Ripan blir tråkket på onsdag.
Lysløypa og Tron-løypa blir kjørt på torsdag.

Les mer
6. januar 2023

Planlagt løypekjøring i helga

Fredag ettermiddag kjøres lysløypa med løypemaskin.
Lørdag morgen kjøres Aumdalen med løypemaskin. Ripan blir også tråkket med skuter i løpet av dagen.
Søndag morgen kjøres Åsan med løypemaskin.

Les mer
31. desember 2022

Planlagt løypekjøring 1. nyttårsdag

Det blir kjørt løypemaskin fra Skistadion forbi Hemstadvangen til Tylldalskjølen (Svarttjønna) fra morgenen av. Videre forbi Langsetra til parkering ved Tylldalskrysset. Retur om Grashavern. På ettermiddag/kveld blir det kjørt med løypemaskin i Lysløypa.

Les mer
29. desember 2022

Status og videre plan for løypekjøring

Det er preparert for skøyting og klassisk fra Tylldalskjølen, forbi Langsetra til Tylldalskrysset. Gode forhold, men det er mulig det kommer noe snø i løypa i løpet av kvelden. Fra Tylldalskrysset har Terje Redtrøen preparert til Arnemovangen.

Det er satt spor med skuter fra Tylldalskjølen til Hemstadvangen og videre til Skistua. Det er også kjørt i Skardløypa og Skistuløypa. Det er kun klassisk spor. Dårlig forhold i Skistuløypa. Noe bedre i Skardløypa. Vil anbefale å kjøre ned Skardløypa i stedet for Skistuløypa

Skistua er åpen for servering i morgen og vi planlegger å kjøre rundt Grashavern. Vi vil også vurdere å kjøre på Åsan. Antakeligvis på veien mellom Gammelutbyvangen og Ytre Åsan. Vi vil også etter hvert tråkke på Ripan.

Vi har foreløpig prioritert å bruke skuter til preparering. Hovedårsaken er at det «bryter» hard på maskina når det er lite snø og kuperte traseer. Vi ønsker derfor å unngå kostbare skader på maskina. Sjåførene vurderer imidlertid forholdene løpende. Det ser ut som det er meldt mer snø, så den får nok ikke stå så mye lengre i garasjen.

Les mer